Laiton siirtolaisuus uhkaa Lapin matkailua

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n kannanotto.

Julkaisuvapaa: 9.4.2018

 

Perussuomalaisten Lapin piiri näkee yksiselitteisenä, että turvallisuus on matkailun kannalta olennaista. Valitettavasti turvallisuustaso on alentunut Suomessa valtakunnallisesti massiivisten turvapaikanhakijoiden ottamisella vastaan. Lapin pelastuslaitos on varautunut laskettelukeskuksiin kohdistuviin terrori-iskuihin ja suojelupoliisi on todennut terroriuhan kohonneen. Tämä uhkaa Suomen ja Lapin asemaa turvallisena ja houkuttelevana matkailukohteena.

– Tiukka maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka takaavat Lapin maineen turvallisena matkailukohteena. Jo yksi terroriteko voi surmata lukuisia viattomia ihmisiä ja saisi aikaan dramaattista tuhoa Lapin maakunnan taloudelle. Kunnat ja matkailukeskukset on pidettävä turvallisina, jotta turismin positiivista kasvua olisi jatkossakin ja asukkaat voivat liikkua rauhallisin mielin, toteaa piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Suomi ei osaa tällä hetkellä varautua seuraavan turvapaikanhakijoiden aallon saapumiseen, koska lainsäädäntö ja laaja poliittinen tahto on näiltä osin kelvoton. Edes nyt laittomia maahanmuuttajia ei saada tehokkaasti ulos maasta. Tämä tekee Suomeen kohdistuvasta siirtolaisuudesta hallitsematonta.

– Kun turvapaikanhakijat ovat päässeet Suomeen liikkumaan vapaasti, on paljon vaikeampaa ratkaista heistä mahdollisesti aiheutuvia ongelmia, oli ne taloudellisia, sosiaalisia tai yhteiskunnallisia. Turvapaikkajärjestelmää käytetään siirtolaisuuden kanavana, joka mahdollistaa laittoman maassaolon erittäin helposti, kertoo piirisihteeri Matti Haapala.

Perussuomalaisten Lapin piiri vaatii epäterveiden houkutustekijöiden karsimista turvapaikanhakijoiden ja laittoman siirtolaisuuden määrän hillitsemiseksi Lapin ja valtakunnan tasolla. Vain Perussuomalaiset on ehdottanut, että turvapaikanhakijat otettaisiin säilöön.

 

Lisätietoja:

 

Mika Mikkonen / puheenjohtaja

046 528 1112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

 

Matti Haapala / sihteeri

040 502 6695

mathaapa@nullulapland.fi

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa