Mietteitä Tervolasta

Sähkönsiirto kallistuu vuodesta toiseen. Myös vedestä ja terveyskeskus käynneistä saamme maksaa aina vain enemmän. Kunnalle kertyvien maksujen korotuksissa näyttää olevan vain taivas kattona. Jos sekään!

Näiden maksujen jatkuvissa korotuksissa on kuntapäättäjillä merkittävä rooli, ei ne ilman päätöksiä nouse koko ajan. Valtaosa valtuustossa istuvista päättäjistä on niitä ihmisiä, jotka pärjäävät taloudellisesti varsin hyvin. Päättävien elimien korkeimmilla henkilöillä vain hiukan kulmakarvat kohoavat, kun maksuja korotetaan. Useista maksuautomaateista virtaa rahaa kunnan kassaan ja näkyvimmät kuntapäättäjät voivat esiintyä suurinakin talousneroina. Hyvin menee, herrat hymyilee.

Kaikkien maksujen korotukset tuntuvat eniten pienituloisilla, kuten aina. Ei tainnut olla suurikaan yllätys. On suuri määrä ihmisiä joiden tulot pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen, mutta menot puolestaan kasvavat jatkuvasti. Eikö esimerkiksi terveyskeskuksen käyntimaksua ja joitain muitakin maksuja voisi porrastaa tulojen mukaan? Vähävaraisilla on aina eurot lujassa ja jostain on pakko säästää. Voi olla, että se säästäminen vie jopa ennenaikaiseen laitoshoitoon. Ovatko kunnanisät sitten tyytyväisiä? Kunnan palveluksessa olevat voivat kylästellä terveyskeskuksessa mielin määrin. Heitä ei käyntimaksut köyhdytä.
Päivän valon näki myös jätehuollon perusmaksu.

Tervetuloa uusi perusmaksu sinne muiden joukkoon. Sitä vailla tässä on oltukin ja sitäkin on varmasti helppo korottaa.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa