Rovaniemen Perussuomalaiset vastustaa Kuusiselän tuulimyllyjä

Rovaniemen keskusta myi periaatteensa tuulivoimalle

Perussuomalaiset ovat järkyttyneet kuinka tuulivoimaa ajetaan Rovaniemelle suurimman puolueen eli keskustan rusentavalla voimalla. Kaupunginhallitus päätti, keskustan äänillä, että Kuusiselkään saadaan rakentaa tuulivoimapuisto. Rovaniemi siirtyi näin keskustan luomaan tuulivoimakaaokseen. Seuraukset tulevat olemaan vakavat, katsovat Rovaniemen perussuomalaiset.

– Matkailu tulee kärsimään Rovaniemen keskustan äärellä olevasta valtavasta tuulivoimapuistosta. Puisto on vain 15 kilometrin päässä keskustasta, perussuomalaiset huomauttavat.

Perussuomalaiset pyytävät keskustaa vielä kerran arvioimaan, onko järkevää tuhota Rovaniemen maine revontulien kaupunkina. Yritykset jotka panostavat hiljaisuuteen ja talviyön markkinoitiin joutuvat nyt muuttamaa konseptiaan. Kiinalaiset eivät tule Rovaniemelle katsomaan satojen metrien korkeudella vilkkuvia tuulivoimavaloja. Terveyshaitat ovat myös vakavat.

– Suomessa on kahden viimeisen vuoden aikana rakennettu ensimmäisiä isoja teollisen mittakaavan tuulivoimaloita. Tuulivoimaloiden infraäänen altistumisalueilla on jo nyt oireiltu vakavasti. Kymmeniä perheitä on joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia. Vakavalla altistumisalueella elää tällä hetkellä 650.000 henkeä, tämäkin on jäänyt poliittiselta eliitiltä huomiotta Rovaniemen perussuomalaisten mielestä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa