Tervolan valtuutetuille

Tervolan kunnan sopima vuosittainen pakolaiskiintiö on 20 henkilöä vuodessa. Tästä johtuen on valtuuston tietoon saatettava muutama useita kuntalaisia huolestuttava asia:

KUSTANNUKSET

Pakolaiskiintiöstä aiheutuvat todelliset kustannukset on saatava yleiseen tietoon. Asuminen, eläminen, koulutus, perusteellinen perehdyttäminen tähän yhteiskuntaan jne jne. Kaikki maksaa. Paljonko on valtion osuus näistä kustannuksista? Entä paljonko on Tervolan kunnan osuus näistä kustannuksista? Kunnan perimät erilaiset palvelu- ja perusmaksut kuntalaisille ovat nyt jo erittäin korkealla. Onko niitä nostettu valmiiksi, koska pakolaiskiintiöstä aiheutunee kunnalle joka tapauksessa lisää menoja? Tulevatko maksut kohoamaan tästä johtuen lisää tulevaisuudessa? Tuleeko paineita myös kunnallisveron nostoon? Näitä kysymyksiä miettivät monet huolestuneet kuntalaiset Tervolassa.

TURVALLISUUS

Muualta Suomesta sekä lähinaapuristamme Ruotsista uutisoidaan jatkuvasti lisääntyvistä ongelmista ja levottomuuksista, jotka aiheutuvat pakolaisista. Uutiset Euroopasta ovat myös järkyttävää luettavaa. Seuraako Tervolan valtuusto uutisia lainkaan? Halutaanko, että turvallinen Tervola muuttuu tulevaisuudessa myös levottomaksi alueeksi? Tavalliset kuntalaiset eivät halua.

OMAT ENSIN

Tervolasaa elää ja asuu paljon vähäosaisia kuntalaisia. Hyvin monella on toimeentulovaikeuksia. Olisiko kohtuullista huolehtia ensin edes omista kuntalaisista?

LOPUKSI

Tässä pakolaiskiintiö sopimuksessa muutama kunnan johtohenkilö voi julkisuudessa hetken käyskennellä sädekehä päänsä päällä. Valitettavasti vain kunnan ja kuntalaisten kustannuksella. Puhdas omatunto on hyvä päänalunen, toivottavasti valtuutetut näkevät kauniita unia….

Tervolan Perussuomalaiset Ry

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa