Tervolassa Hys, Hys (hiljaa Tervolassa)

Päivitetty 1.2.2016

Syksyllä Tervolaan ilmestyi salaperäisesti vastaanottokeskus. Se perustettiin SPR:n ja kunnanhallituksen yhteisellä päätöksellä. Asiaa ei käsitelty kunnanvaltuustossa, eikä kuntalaisten mielipiteitä kyselty. Nyt kun turvapaikanhakijoista on ilmennyt ongelmia, Tervolassa jatkuu salaperäinen hyssyttely.

Edellisessä valtuuston kokouksessa perussuomalainen valtuutettu tiedusteli turvapaikanhakijoista tulevia kustannuksia/tuloja kunnalle. Tähän kuntalaisia askarruttaneeseen kysymykseen ei saatu selvää vastausta. Kunnanjohtaja kertoi 6-7 henkilön työllistyneen vastaanottokeskuksen tiimoilta ja tyhjillään olleisiin kunnan vuokrataloihin tulleen asukkaita. Konkreettisia lukuja kustannuksista/tuloista vastauksessa ei käynyt ilmi. Valtuutettu kiitti kuitenkin näistä tiedoista.

Tervolan kouluyhteisössä on ilmennyt ikäviä tapahtumia. Turvapaikanhakija-koululaiset ovat kiusanneet itseään pienempiä kantaväestön koululaisia. Kiusaamiseen on aina puututtava!

Tervolassa on ollut myös muutama turvapaikanhakijoista johtuva vakavampikin välikohtaus, joista on tihkunut tietoa usealta eri taholta. Näistä asioista perussuomalainen valtuutettu yritti herättää myös keskustelua. Keskustelua ei oikein herännyt, vaikka kaikkien kannalta olisi parempi puhua ikävistä ja vaikeistakin asioista ihan suoraan.

Vastaanottokeskuksen perustajat vakuuttelivat syksyllä yhdestä suusta, että tulijat opetetaan maan tavoille. Liekkö vika sitten opettajissa vai opetettavissa. Vastaanottokeskuksen perustaneen konklaavin pitäisi kantaa vastuunsa, eikä hyssytellä ongelmia. Ollaan hiljaa, saadaan kalaa. Niinpä niin….

 

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa