Kirjoitettu 25.6.2019

Perussuomalaiset Naiset: Isis-vaimoja mahdotonta kotouttaa länsimaisiin arvoihin

Tiedote 25.6.2019

Perussuomalaisten Naisten kanta niin sanottujen Isis-vaimojen Suomeen hakemiseen on tiukka. Heidän mukaansa Suomella ei ole mitään velvollisuutta hakea heitä tai heidän perheitään. Naiset tuleekin rinnastaa miehiin, jotka taistelivat Isis:n riveissä.

– Nämä henkilöt ovat valintansa tehneet ja he ovat tukeneet suoraan islamilaista terroristijärjestöä. Naiset ovat jopa vaarantaneet lastensa turvallisuuden viemällä heidät alueille, joissa Isis vaikuttaa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan naiset ovat hyvin radikalisoituneita ja lapset otetaan jopa 10 vuoden iässä mukaan sotatoimiin, Perussuomalaisten naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa toteaa.

– Nämä naiset ovat turvallisuusriski ja niin valitettavaa kuin se onkin, niin ovat myös heidän lapsensa, joita on aivopesty Isis:n opissa. Tämä on valitettava tosiasia ja nyt on ajateltava ennen kaikkea Suomen etua ja turvallisuutta. Voidaan kyseenalaistaa, onko näillä henkilöillä enää mitään siteitä Suomeen, vaikka heillä olisi kansalaisuus, järjestön 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Lulu Ranne huomauttaa.

Suomen kansalaisia ei voi lain mukaan estää palaamasta kotimaahan, mutta paluuta ei tulisi naisjärjestön mielestä ainakaan helpottaa, koska nämä paluumuuttajat aiheuttavat Suomessa, merkittävän turvallisuusriskin. Kansalaisuus olisi pitänyt poistaa näiltä henkilöiltä naisjärjestön mukaan jo silloin, kun he lähtivät tukemaan Isis:ä.

– On hyvin epätodennäköistä, että nämä naiset sopeutuisivat enää suomalaisiin tapoihin ja noudattamaan länsimaisia arvoja ja lakeja. Hyviä tuloksia radikalisoituneiden ”parantamisesta” ei juuri ole ja muutenkin turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen törsätään satoja miljoonia saamatta tuloksia, järjestön 3. varapuheenjohtaja Sari Henriksson päättää.

Lisätiedot:
Ritva ”Kike” Elomaa
050 512 0806

Kirjoitettu 24.5.2019

Bussikuljetus Lapista puoluekokoukseen Tampereelle

Perussuomalaisten puoluekokoukseen ilmainen bussikuljetus puolueen jäsenille. Lähtöpäivä 28.6.2019 Kittilä-Rovaniemi-Tornio-Kemi-Tampere. Paluu takaisin Lappiin 30.6. Tarkat kellonajat ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautuminen sähköpostilla mikamikkonenpalaute@nullgmail.com, sähköpostin aihe Puoluekokous 2019, nimi, kotikunta ja puhelinnumero.
Tervetuloa!

Kirjoitettu 18.4.2019

Perussuomalaiset julkistivat eurovaaliehdokkaansa

Perussuomalaisten ehdokkaat eurovaaleissa ovat:

Asseri Kinnunen, 21v, Joensuu. Opiskelija, PS-Nuorten puheenjohtaja.

Olli Kotro, 37v, Helsinki. Virkamies.

Samuli Sibakoff, 42v, Kotka. Vanhempi konstaapeli.

Karri Ollila, 49v, Askola. MMM, yrittäjä.

Laura Korpinen, 55v, Helsinki. Asianajaja, varatuomari.

Minna Partanen, 26v, Kajaani. Restonomi (AMK).

Ilpo Heltimoinen, 45v, Lappeenranta. Levikkipäällikkö, Euroopan alueiden komitean jäsen.

Simo Grönroos, 36v, Espoo. Filosofian maisteri, toiminnanjohtaja.

Mika Raatikainen, 58v, Helsinki. Rikosylikonstaapeli.

Mira Nieminen, 43v, Urajärvi. Rikoskomisario, hallintotieteiden maisteri.

Teuvo Hakkarainen, 59v, Viitasaari. Kansanedustaja.

Tanja Vahvelainen, 47v, Vantaa. Kaupunginvaltuutettu.

Arto Luukkanen, 55v, Järvenpää. Dosentti, tutkija.

Minna Reijonen, 49v, Nilsiä. Farmaseutti, kansanedustaja.

Veikko Vallin, 57v, Tampere. Yrittäjä, kansanedustaja.

Mauri Peltokangas, 49v, Kaustinen. Yrittäjä, kansanedustaja.

Pirkko Ruohonen-Lerner, 65v, Porvoo. Euroopan parlamentin jäsen.

Matti Viren, 71v, Riihimäki. Taloustieteen professori.

Sebastian Tynkkynen, 30v, Oulu. Opiskelija, kansanedustaja.

Laura Huhtasaari, 40v, Pori. Kansanedustaja, KM.

Kirjoitettu 10.4.2019

Perussuomalaiset vaativat polttoaineen hinnan alentamista

Kirjoitettu 15.2.2019

Perussuomalaiset vaativat: Hoitajamitoitus kuntoon!

Lapin Perussuomalaiset ovat järkyttyneitä vanhustenhoidossa esiin tulleista laiminlyönneistä. Tämä hallitus on nyt osoittanut sen todellisen arvopohjansa sulkemalla silmänsä tältä ongelmalta. Vastuu vieritetään kunnille samalla kun valtionosuuksia vähennetään. Rahapulassaan kunnat ovat ulkoistaneet vanhustenhoitoa yksityisille hoivajäteille, jotka ovat härskisti takoneet voittoja hoitajien ja vanhusten selkänahasta.

  • Meidän omat vanhuksemme on jätetty heitteille samalla kun turvapaikanhakijoiden elättämiseen käytetään satoja miljoonia euroja. Moninkertaisesti se summa, mitä 0,7 hoitajamitoitus olisi maksanut, toteaa Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Mikkonen.

Perussuomalaisille hallituksen nykyinen arvopolitiikka ei käy. Meidän arvopohjamme on todellakin erilainen. Vaadimme, että hallitus vielä tämän hallituskauden kirjaa lakiin 0,7 minimimitoituksen ja antaa rahaa kunnille hoitajien palkkaamiseen ja valvonnan tehostamiseen.

 

Lisätiedot:

Mika Mikkonen

Perussuomalaisten Lapin piiri ry

Puheenjohtaja

+358 46 5281112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

Kirjoitettu 11.2.2019

Perussuomalaiset vastustavat tuulivoimapuistojen rakentamista

Perussuomalaisten Lapin piiri ry tukee täysin paliskuntainyhdistyksen vastustavaa mielipidettä tuulivoimapuistojen rakentamisasiassa Lapissa. Perussuomalaisten mielestä tuulivoimalat haittaavat poroelinkeinon harjoittamista eikä rakentamista voi sallia.

– Tuulivoimalat eivät aiheuta pelkästään haittaa poroelinkeinon harjoittajille vaan myös pilaavat meille kaikille arvokasta luonnonmaisemaa, toteaa Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Lapin Perussuomalaiset eivät näe tuulivoimaa kestävänä ratkaisuna ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tuulivoimaloiden rakentaminen ei vastaa tehokkaasti Suomen korkeisiin energiatarpeisiin.

Tällä hetkellä tuulivoimaloihin uppoaa veronmaksajien rahoja tuulivoimatukina järjettömiä summia.

– Hallituksella ei ole minkäänlaista halua ajatella kustannustehokkaasti energiapoliittisissa asioissa. Helpompi on näköjään käydä vain veronmaksajien taskuilla, jyrähtää Mika Mikkonen.

Tutkimuksien mukaan tuulivoimalat aiheuttavat myös tv -, radio- ja puhelinliikenteeseen häiriöitä.

Perussuomalaisten Lapin piiri toivoo, että energiapoliittisissa asioissa palattaisiin käyttämään normaalia maalaisjärkeä.

 

Lisätiedot:

Mika Mikkonen

Perussuomalaisten Lapin piiri ry

Puheenjohtaja

+358 46 5281112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 13.1.2019

Lapin Perussuomalaiset nimesi loput eduskuntavaaliehdokkaansa

Perussuomalaisten Lapin piirin hallitus piti Rovaniemellä 13.1.2019 vuoden ensimmäisen kokouksensa. Järjestäytymiskokouksessa valittiin piirisihteeriksi kemiläinen Sinikka Jylhä. Jylhä on aikaisemminkin toiminut piirisihteerinä Perussuomalaisten Lapin piirissä vuonna 2014.

”Sinikan valintaa puolsivat hänen ammattitaito ja ahkeruus Perussuomalaisessa puolueessa. Lisäksi hän on ennenkin vienyt menestyksekkäästi ihmisiä eduskuntaan, joten valinta oli lopulta helppo”, iloitsee piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Lapin Perussuomalaisten piirihallitus nimesi lisäksi 2 uutta eduskuntavaaliehdokasta.

Valituiksi tulivat Terho Korpikoski Simosta ja Antti Tonteri Enontekiöltä.

Terho Korpikoski on 64-vuotias ja koulutukseltaan kone- ja laiteteknikko. Hän on toiminut pitkään Simon Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja ollut aikaisemminkin eduskuntavaaliehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Antti Tonteri on 66-vuotias ja koulutukseltaan faktori. Hän on erityisen menestynyt graafisen alan puolella perustettuaan oman yrityksen Helsingissä. Sittemmin myytyään yrityksensä hän on siirtynyt Enontekiölle ja perustanut siellä matkailualan yrityksen. 20-vuotta Lapissa toimineella Tonterilla on kokemusta myös paikallispolitiikasta mm. Enontekiön kunnanhallituksen jäsenenä.

””Enontekiön Sheriffi” tuo yrittäjäosaamisensa ja yhteistyöverkostonsa lähelle Perussuomalaisia. Hänen avullaan saamme niskalenkin poliittisista vastustajistamme Pohjois-Lapissa”, jyrähtää Lapin piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Lapin Perussuomalaisilla on nyt lista täynnä vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Lisätietoja:

Mika Mikkonen / puheenjohtaja

046 528 1112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

Kirjoitettu 31.12.2018

Lapin Perussuomalaiset nimennyt Marko Heikkurin eduskuntavaaliehdokkaaksi

Perussuomalaisten Lapin piirin hallitus on nimennyt kokouksessaan ehdolle 39-vuotiaan Marko Heikkurin Kemistä. Heikkuri on koulutukseltaan insinööri (AMK) ja ammatiltaan koneenkuljettaja. Hänen perheessään on vaimo ja viisi lasta.

Perussuomalaisten Lapin piiri on nimennyt nyt tähän mennessä 12 ehdokasta:

Kalervo Björkbacka (Rovaniemi),

Matti Haapala (Rovaniemi),

Marko Heikkuri (Kemi),

Kaisa Juuso (Tornio),

Juhana Kelloniemi (Kemijärvi),

Eila Kivioja (Sodankylä),

Kari Kontiokoski (Tervola),

Ari Paldan (Rovaniemi),

Jaakko Raivio (Rovaniemi),

Veikko Siitonen (Kittilä),

Ari Södervall (Pello),

Timo Tolonen (Rovaniemi).

Lisätietoja:

Mika Mikkonen / puheenjohtaja

046 528 1112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 17.11.2018

Lapin Perussuomalaiset nimesi seuraavat eduskuntavaaliehdokkaat

Perussuomalaisten Lapin piiri ry on piirihallituksen kokouksessa nimennyt seuraavat eduskuntavaaliehdokkaat:

Matti Haapala, Rovaniemi

Jaakko Raivio, Rovaniemi

Veikko Siitonen, Kittilä

Lapin Perussuomalaiset on tähän mennessä vahvistaneet yhteensä 11 ehdokasta tuleviin eduskuntavaaleihin. Muut ehdokkaat ovat: Kalervo Björkbacka (Rovaniemi), Kaisa Juuso (Tornio), Juhana Kelloniemi (Kemijärvi), Eila Kivioja (Sodankylä), Kari Kontiokoski (Tervola), Ari Paldan (Rovaniemi), Ari Södervall (Pello), Timo Tolonen (Rovaniemi).

Lapin Perussuomalaiset nimeää loput eduskuntavaaliehdokkaat joulukuussa.

Lisätietoja:

Mika Mikkonen / puheenjohtaja

046 528 1112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

Kirjoitettu 14.10.2018

Lapin Perussuomalaiset nimennyt ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat

Perussuomalaisten Lapin piiri on nimennyt ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat syyskokouksessa 13. lokakuuta Torniossa. Ehdolle asetettiin yhdeksän henkilöä:

 

Kalervo Björkbacka, Rovaniemi

Kaisa Juuso, Tornio

Juhana Kelloniemi, Kemijärvi

Eila Kivioja, Sodankylä

Kari Kontiokoski, Tervola

Ari Paldan, Rovaniemi

Ari Södervall, Pello

Harri Tauriainen, Kemi

Timo Tolonen, Rovaniemi

 

– Valitut kansanedustajaehdokkaat ovat suomalaisen työn ja yrittämisen puolestapuhujia. Kaikille on yhteistä se, että he asettavat tavallisen suomalaisen puolustamisen ensisijaiseksi arvokseen, kommentoi jatkokaudelle valittu piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen

Perussuomalaisten Lapin piirin hallitus nimeää loput viisi ehdokasta lähitulevaisuudessa syyskokouksen päätöksen mukaisesti.

 

Lapin piirin syyskokoukseen osallistuneet eduskuntavaaliehdokkaat. Kuvassa vasemmalta Kalervo Björkbacka, Kaisa Juuso, Eila Kivioja, Ari Paldan ja Ari Södervall.

 

 

Lisätietoja:

Mika Mikkonen / puheenjohtaja

046 528 1112

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

Kirjoitettu 24.9.2018

Lapin Perussuomalaiset asettaa oman listan eduskuntavaaleihin

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:llä ei ole mitään aikomuksia solmia vaaliliittoja muiden puolueiden tai valitsijayhdistysten kanssa eduskuntavaaleissa. Perussuomalaiset asettaa täyden 14 ehdokkaan listan eduskuntavaaleihin Lapin vaalipiiristä.

– Haluamme oikaista julkisuudessa esitettyjä harhaanjohtavia, ellei jopa valheellisia väitteitä Lapin Perussuomalaisista. Periaatteenamme on, että äänestämällä perussuomalaista ehdokasta tuetaan ainoastaan perussuomalaisia ehdokkaita. Jätämme muiden puolueiden torvet oman onnensa nojaan rytkyttämään tyriään, toteaa piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Perussuomalaisten Lapin piiri asettaa ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat piirin syyskokouksessa Torniossa 13. lokakuuta.

Lisätietoja:

Mika Mikkonen

Perussuomalaisten Lapin piiri ry / puheenjohtaja

mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

046 528 1112

Kirjoitettu 16.9.2018

Meidän arvot – suomalaiset ensin

Perussuomalaisten Lapin piiri ry asettaa Suomen kansan kaiken muun edelle tulevissa eduskuntavaaleissa.

Tämän hetkinen maahanmuutto nielee kansan varoista yli miljardin; samalla miljardilla saataisiin esimerkiksi vanhusten hoitoon peräti 20 000 hoitajaa. Kuitenkin hallitus on halunnut sijoittaa rahat toisin. Perussuomalaisten mielestä: ensin suomalainen työ ja yrittäminen, niistä suomalaisista huolehtiminen, jotka eivät itse siihen pysty, ja jos rahaa ja resursseja jää, niin silloinkin suomalaiset ensin. Tällä hetkellä tavallisen ihmisen pitää ajatella, kuinka hän saa ajatella tai mitenkä hänen tulee suhtautua maailman parantamiseen, kun samanaikaisesti näkee oman kansan ongelmat. Kuinka suhtautua maahanmuuton ongelmiin ja terrorismiin, kun pelkästään puhuminen maahanmuuton ongelmista tekee sinusta rasistin tai jopa fasistin.

Meitä ei ole lahjottavissa, ostettavissa tai millään muullakaan kepulipelillä huijattavissa. Perussuomalaisille tämän kansan hyvinvointi on etusijalla. Perussuomalaisen arvot eivät ole myytävänä. Tulemme näyttämään vanhoille puolueille mistä kannatuksemme kumpuaa. Lapin Perussuomalaiset asettavat eduskuntavaaliehdokkaansa Torniossa 13.10.2018.

Mika Mikkonen

Perussuomalaisten Lapin piirin pj.


Perussuomalaisten rovaniemeläinen aktiivi Pertti Sääskilahti kantamassa Lapin piirin lippua puolueneuvostossa 2018

Kirjoitettu 6.8.2018

Jussi Halla-aho kiertää Lappia 17.–19.8.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiertää Lappia 17.–19. elokuuta 2018 eri paikkakunnilla. Puheenjohtajan lisäksi paikalla paikallisia aktiiveja. Tervetuloa!

 

PERJANTAI 17.8.
Pello, klo 9.30-10.30, Tori
Kolari, klo 11.45-12.45, Sale
Muonio, klo 15.00-16.00, SEO Muonio

LAUANTAI 18.8.
Kittilä, klo 9.00-10.00, S-Market
Sodankylä, klo 11.30-12.30, S-Market
Pelkosenniemi, klo 14.20-15.00, Tori
Savukoski, klo 15.45-16.45, Sale

SUNNUNTAI 19.8.
Salla, klo 10.00-11.00, S-Market Erätuli
Kemijärvi, klo 12.00-13.00, K-Supermarket Kauppapaikka
Rovaniemi, klo 14.15-15.15, Lordin aukio

Kirjoitettu 29.5.2018

Rovaniemen kokoomus ei luovu seinistä

Kalervo Björkbacka.

Olen seurannut Rovaniemeläisten nuorten valtuutettujen kirjoittelua taloudesta mielenkiinnolla. Eemeli Kajulan (sd.) ja Miikka Keräsen (vih.) sekä Sara Tuiskun (kok). Kajula ja Keränen ovat argumentoineet kirjoituksensa todella hyvin, Sara Tuisku ei niinkään. Muistan, kun itse aloitin valtuustourani 2013 ja sain ensimmäinen tilinpäätöksen eteeni, se oli järkytys. Talous oli 15 miljoonaa alijäämäinen vuodelta 2012. Edessä oli jälleen 2013 syksyllä päätös 0,5 prosentin veronkorotus, jonka suuruisen jo edellinenkin valtuusto oli tehnyt. Valtuustoryhmänä vastustimme veronkorotusta. Tämän päivän 21 prosentin vero on kriisikunnan yksi kriteereistä. Kun perehdyin talouteen, niin huomasin, että aina vuodesta 2010 talous oli ollut alijäämäinen noin 10 miljoonaa vuodessa ja se jatkui. Saimme siis edelliseltä valtuustolta 2008-2012 ”konkurssipesän” hoidettavaksi. Vuoden 2017 tilinpäätös on valtuustourani ensimmäinen, jossa tuloslaskelmassa ei ole satunnaisia tai kertaluonteisia eriä paikkaamassa tulosta. Talouden tasapainottamiseen vaikuttaa ne toimenpiteet, mitä edellinen valtuusto teki. Tilaaja tuottaja mallista luovuttiin ja siirryttiin 2015 toiminnanohjausjärjestelmään. Työntekijät ovat osallistuneet talouden tasapainottamiseen vapaaehtoisilla säästövapailla, siitä suuri kiitos heille. Valitettavasti ”herrakerho” ei ole tähän pääsääntöisesti osallistunut vaan päin vastoin.

Kirjoituksissa ja muutamassa puhelinkeskustelussa esiin on noussut uusi uimahalli. Uimahallin investointi, jonka konserni tekee, sillä ei ole peruskaupungin talouteen minkään laista vaikutusta vasta, kun kaupunki ostaa palvelut. Sen takia ei veroja tarvitse korottaa, syyt ovat muut ja moninaiset. Menojen karsintaa ei ole se, että lyödään jokin yksittäinen asia pois mielestä, pois pöydältä. On kyettävä katsomaan koko kokonaisuutta. Ei palveluja tuota vain yksi yksittäinen toimiala vaan monta muuta. Jos emme kykene puuttumaan huonoon johtamiseen ja päätöksentekoon, menot kasvaa kasvamistaan. Edessä on veronkorotukset, kun vasenkäsi ei tiedä, mitä oikea tekee. Esitimme ratkaisun 28.5.2018 kaupunginhallituksen kokouksessa Saarenkylän palveluverkostosta. Olisimme yhdistäneet kolmen eri toimialan palvelut saman katon alle. Samalla olisimme luopuneet kaupungin taseessa olevista kiinteistöistä. Olisimme rakentaneet elinkaarimallilla monitoimitalon yhdistäen Saarenkylän palvelut ja maksaneet vain vuokrasta. Mutta se ei niitä kiinnostanut, jotka vastustavat veronkorotuksia. Se jos mikä on vastuutonta verovarojentuhlausta, vastuutonta päätöksentekoa.

Kokoomus toteutti farssin, kun se järjesti varajäsenen painamaan toivottua nappia äänestyksessä. Samalla kokoomus allekirjoitti toiminnallaan veronkorotukset, vaikka se on olevinaan veronkorotuksia vastaan.

Palveluverkko esitys löytyy tästä osoitteesta.
http://rovaniemi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginhallitus/Kokous_2852018/Saarenkylaumln_alueen_palveluverkko(30674)

Kalervo Björkbacka (ps)

Kaupunginvaltuutettu, hallituksen jäsen

Kirjoitettu 22.5.2018

Mikkonen: Kärkkäinen tervetullut Rovaniemelle

Lapin Perussuomalaisten puheenjohtaja Mika Mikkonen ja Lapin Perussuomalaiset Nuoret ry:n kannanotto toivottavat Kärkkäisen lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle ja Mikkonen syyttää Kärkkäisen vastustajia jopa mielipidevainosta.

– Vasemmistopiireissä on ollut ajojahtia Kärkkäistä kohtaan. Hänet on nähty vihollisena ja poliittisena vastustajana. Tässä on mielestäni menty aivan liian pitkälle, Mikkonen sanoo.

Mikkosen mukaan mitään erityisiä selvityksiäkään ei Kärkkäisen kaavoitustoiveisiin tarvita.

– Meillä on tässä aika selvä linja, että Kärkkäinen todellakin toivotetaan tervetulleeksi Rovaniemelle tuomaan työpaikkoja, Mikkonen sanoo.

Alkuperäinen Yle Rovaniemen uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-10218170

Kirjoitettu 25.4.2018

Perussuomalaisten Lapin piirin kevätkokous 27.5.2018

Perussuomalaisten Lapin piiri ry pitää sääntömääräisen kokouksensa 27.5.2018 Rovaniemellä klo.13:00 Tiroli -sali, osoite Rovakatu 2
Rovaniemi.

Kirjoitettu 4.3.2018

Piirin facebook -sivut on julkaistu!

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n facebook -sivut on julkaistu. Käy sinäkin tykkäämässä uusista sivuistamme https://www.facebook.com/PSLappi/. Piiri kerää tällä hetkellä maakuntavaaleihin ehdokkaita. Lähde sinäkin mukaan osoitteessa https://ehdolle.perussuomalaiset.fi/

Kirjoitettu 14.1.2018

Lapin piirin järjestäytymiskokous

Perussuomalaisten Lapin piirin järjestäytymiskokous on pidetty 14.1.2018 Rovaniemellä.

Puheenjohtajana toimii vuonna 2018 Mika Mikkonen Rovaniemi, 1.vpj Tiina Niemimuukko Kemijärvi, 2.vpj Ari Söde Södervall Pello ja 3.vpj Harri Tauriainen Kemi.

Piirin sihteeriksi valittiin Matti Haapala Rovaniemeltä.

Kirjoitettu 17.8.2017

Me – keskustelua perussuomalaisuudesta Rovaniemellä 1.9.2017

Mitä paljon puhuttu populismi tarkoittaa? Perussuomalaisten viime vuosina tapahtunut nousu merkittäväksi poliittiseksi voimaksi on nostanut kysymyksen ajankohtaiseksi meillä Suomessakin. Perussuomalaista kansanliikettä on kuitenkin pitkälti määritelty enemmän liikkeen ulkopuolelta kuin sen sisältä.

Suomen Perusta -ajatuspajan uutuusteoksessa Me – ajatuksia perussuomalaisuudesta joukko puolueessa toimivia kirjoittajia pohtii perussuomalaisen kansanliikkeen arvoja, tavoitteita ja olemusta – mitä perussuomalaisuus on?

Suomen Perusta -ajatuspaja ja Rovaniemen Perussuomalaiset järjestävät perjantaina 1.9. klo 17–20 Rovaniemen entisen maalaiskunnan valtuustosalissa (Rovakatu 2) kirjan teemoja käsittelevän keskustelutilaisuuden. Perussuomalaisesta ideologiasta, kansanliikkeen nykytilasta ja ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä ovat keskustelemassa Me-kirjan kirjoittajista Venäjä-tutkija Arto Luukkanen ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos sekä paikalliset vaikuttajat kaupunginvaltuutettu Kalervo ”Kassu” Björkbacka ja Lapin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Johannes Sipola.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

Kirjoitettu 4.6.2017

Puoluekokousmatka Jyväskylään 9.6.2017

Kokousmatkan aikataulu on kalenterissa.

Hyvää kokousmatkaa kaikille, tehkää viisaita päätöksiä.

Seuraan tilannetta hääpaikalla Vantaalla.

Kassu

Kirjoitettu 23.5.2017

Perussuomalaisten Lapin piirin kevät-vuosikokous pidetään 27.5.2017 klo.13.00

Perussuomalaisten Lapin piirin kevät-vuosikokous pidetään 27.5.2017 klo.13.00 Rovaniemellä, Rovakatu 2, Tirolisali.
Käsitellään sääntöjen määräämät asiat, valitaan viisi jäsentä puoluevaltuustoon, avataan maakuntavaalikampanja.
Koska maakuntavaalit avataan, on tärkeää, että jokainen yhdistys olisi nimennyt ainakin jokaisen valtuutettunsa maakuntavaalien ehdokkaaksi.
Valtakirjojen tarkastus alkaa kello 12.00. (Ottakaa kopio yhdistyksenne vuoden 2016 vuosikokouksesta, josta selviää piirin edustajanne vuodelle 2017.)
Lounas Cafe Toivo klo 11.00 alkaen.
Piirihallitus kokoontuu kello 9.00 alkaen.
Kirjoitettu 22.3.2017

Kunnat ampumassa itseään jalkaan

Maakuntauudistus on kunnille kustannusneutraali , jossa vuoden 2018 sotemenoja vastaava kunnan tulovirta siirtyy maakunnille lopullisesti. Esim. sotevirkojen perustaminen ja kiintiöpakolaisten ottaminen pieniin kuntiin olisi kohtalokasta.

Paavo Mursu (ps) Posio

Kirjoitettu 13.2.2017

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila maakuntakierroksella Posiolla ja Ranualla

Kirjoitettu 1.2.2017

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan Lapin kiertue 3-5.2.2017

Ministeri Mattilan Lapinmaakunta kiertue

Kirjoitettu 11.1.2017

Kansanedustaja Leena Meri tavattavaissa Rovaniemellä 14.1.2017

1301_Perussuomalaiset-RP

Kirjoitettu 27.10.2016

Mitä maahanmuutto maksaa? Onko Venäjä uhka?

Lapin PS-Nuorten ja Suomen Perustan järjestämät keskustelutilaisuudet(4)

Kirjoitettu 6.10.2016

Lapin piirin 10-vuotisjuhlat

Arvoisa Lapin perussuomalainen,

Lapin perussuomalaiset täyttävät virallisesti 10 vuotta tänä vuonna. Piiri rekisteröitiin vuonna 2006.

Piiri juhlistaa 10 vuoden taivaltaan lauantaina marraskuun 19. päivä Kittilän Levillä. Tulossa on hyvä ja perussuomalaisten hengessä toteutettava juhla.

Yhteydenotot:

Lapin Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja

Matti Torvinen

puh. 0400 822 872

matti.torvinen@nulllexlappia.fi

Lapin Perussuomalaisten piirin sihteeri

Mika Mikkonen

puh. 046 525 8903

mikamikkonen@nullgmail.com

Olet sydämellisesti tervetullut!

Mottomme olkoon, Olemme perussuomalaisia ja uskallamme sen sanoa.

Majoitus:

Majoitus tapahtuu Hotelli Hullu Porossa (Rakkavaarantie 5, 99130 Levi, p. 016-6510 100). Yöpyminen maksaa 49,00€/henkilö/vrk, kahden henkilön huoneessa ja 79,00/vrk, yhden henkilön huoneessa. Majoittautuja varaa ja maksaa itse hotellihuoneensa. Ilmoita varausta tehdessäsi tulemisestasi Lapin perussuomalaisten juhlatilaisuuteen. Majoitus on varattava

15.10.2016 mennessä. Tämän jälkeen varattu kiintiö vapautetaan.

Ohjelma:

Iltajuhla järjestetään Ravintola Taivaassa, Valkoisen Vaatimen yläkerrassa klo 20.00 alkaen. Ruokailut maksaa Lapin perussuomalaiset ry. Jos et ole vielä ilmoittanut paikallisyhdistyksellesi juhlaan osallistumisesta lähetä sähköpostia osoitteeseen mikamikkonenpalaute@nullgmail.com. Juhlaan osallistuva voi ottaa avecin mukaan.

Juhlaillallisen menu

Jokirapukeittoa
Kotaporonpotkaa, valkosipulilla ja tinjamilla maustettua perunapyreetä ja tummaa valkoviinikastiketta

Karpalotiramisu

Kirjoitettu 26.9.2016

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan maakuntakierros syksyllä 2016

Ministeri Mattilan Sote-maakuntakierros Tornioon perjantaina 7.10.2016

Aika: Perjantai 7.10. klo 17.00 – 18.30

Paikka: Tornion kaupungin valtuustosali, Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio

Puheenjohtajana Tommi Lepojärvi 17:00

Tervetuloa / pj 17:05 Sote- ja maakuntauudistus / sosiaali- ja terveysministeri Mattila 17:30

Alueelliset puheenvuorot 17:45

Keskustelu 18:30 Tilaisuuden päätös

http://alueuudistus.fi/mattilan-maakuntakierros

Kirjoitettu 9.8.2016

Kansanedustaja Pirkko Mattila Lapin kiertueella 10.8-12.8.2016

Pirkko Mattila kuva

 

Kansanedustaja Pirkko Mattila Lapissa:

 

Kirjoitettu 16.7.2016

Pirkko Mattila tavattavissa Salla-päivillä 19.7.2016

Pirkko Mattila Sallapäivillä 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Järjestäjinä Sallan Perussuomalaiset ja Lapin PerusNaiset ry:t

Kirjoitettu 7.7.2016

Kittilän perinteiset markkinat 2016

Kittilän markkinat mainos

Kirjoitettu 25.6.2016

Rovaniemen kauppatorin kesämarkkinat 28.-30.6.2016

Markkinat kesä 2016

Kirjoitettu 4.6.2016

Maamme ykkösnainen vierailee Rovaniemellä

Maria Lohelan vierailu 7.6.2016

Kirjoitettu 17.3.2016

Rovaniemen markkinat

Markkinat 22-24.3.2016

Kirjoitettu 28.1.2016

VALTION ALUEHALLINNON JA MAAKUNTAHALLINNON UUDISTAMINEN

Puolueiden Lapin piirien johdon tapaaminen 27.1.2016

Matti Torvinen kävi eilen Lapin liiton vieraana, Lapin piirin puheenjohtajan roolissa. Saimme oheisen informaation. Kannattaa tutusta ja ottaa kantaakin, julkisesti. Peruskysymys on se, voidaanko puhua itsehallinnosta jos maakunnalla ei ole omia verovaroja. Maakuntavaltuusto olisi iloinen puhefoorumi…

Kirjoitettu 18.1.2016

Perussuomalaisten ministerit Lapissa 22.1.2016 – 24.1.2016

ministeri kierros

Kirjoitettu 26.4.2015

Rovaniemen Perussuomalaisten kevätkokous pidettiin 24.4.2015

Rovaniemellä oltiin tyytyväinen vaalien tulokseen. Perussuomalaisten äänimäärä nosti meidät kaupungin kakkoseksi. Tästä on hyvä ponnistaa kuntavaaleihin. Matti Torvinen valittiin varakansanedustajaksi.

IMG_9846IMG_9849

Kirjoitettu 24.2.2015

Lapin eduskuntavaaliehdokkaille koulutustilaisuus

Lapin maakunnan Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden koulutustilaisuus

la 28.2.2015 klo 10-12 Rovaniemellä Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29, katutason kabinetissa.

Tilaisuuteen toivotetaan tervetulleeksi kaikki Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat Lapissa sekä
Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n hallituksen jäsenet.
Tilaisuus ei ole julkinen.
Paikalla on kutsutuille kahvitarjoilu.
Tilaisuuden ohjelmasta vastaa vaalipäällikkö Kalervo Björkbacka Rovaniemeltä.
Kirjoitettu 24.2.2015

Timo Soini Lapin kiertueella 28.2.2015 – 1.3.2015

Rovaniemi

Sampo Keskuksen suuri vaaliavaus lauantaina 28.2.2015

Ohjelma klo 12.00 – 15.00

klo. 12.00 Perussuomalaisten lippujen kokoontuminen Sampo Keskuksen estradi

klo. 12.10 – 12.50 Lapin piirin perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden esittely

klo. 12.50 – 13.10 Tauko

klo. 13.15 – 13.30 Perussuomalaisten ehdokkaiden esittely ja vaalipuheet.

klo. 13.30 – 14.15 Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää vaalipuheen

klo. 14.15 – 14.30 Yleisön puheenvuoro, kysymykset

klo. 14.30 – 15.00 Lehdistötilaisuus Sampokeskus sisätilat

Pello

lauantai 28.2.2015

Bar Cafe Soikka (Museotie  38)  klo. 17-17.30 ( Pellon Perussuomalaisia aina klo. 18.30 asti)

Ylitornio

lauantai 28.2.2015

Neste Ylitornio (Alkkulanraitti 85) klo. 19-19.30


Kemi

sunnuntai 1.3.2015

Kemin Leipätehdas, klo. 11.00

Tornio

sunnuntai 1.3.2015

Aineen Taidemuseo, klo. 12.30

Laivakankaan ravit, klo. 14.00

Kirjoitettu 19.2.2015

Perusuomalaisten viimeinen kansanedustajaehdokaspaikka Lapin vaalipiirissä täytettiin

Perussuomalaisten Lapin piiri ry nimesi 18.2.2015 viimeiselle avoimelle kansanedustajaehdokaspaikalle Lapin vaalipiirissä torniolaisen PJ – Metalli oy:n hallituksen puheenjohtajan  ja PJ – Metall ab:n toimitusjohtajan, 33-vuotiaan, Markus Törmän.

Markus Törmä on kaupunginvaltuutettu ja Tornion Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, teknisen lautakunnan jäsen, Koulutuskuntayhtymä Lappian hallituksen jäsen, Lapin liiton valtuuston varajäsen sekä Kemi-Tornion käräjäoikeuden lautamies. Törmä on naimisissa ja hänellä on 3, 6 ja 11 vuotiaat tytöt.

Lisätiedot:
Jyrki Savikuja
Perussuomalaisten Lapin piiri ry
puheenjohtaja
jyrki.savikuja@nullpp.inet.fi
040 5110557
Kirjoitettu 10.2.2015

Anneli Rantala jatkaa Kemin Perussuomalaisten sihteerinä

Kaupunginvaltuutettu Anneli Rantala valittiin Kemin Perussuomalaisten sihteeriksi edelleen viime torstaina pidetyssä paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Kokouksessa vieraili myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi piti käyttämässään puheenvuorossa keskustan vaaliohjelmaa 200 000 uudesta työpaikasta silkkana sumutuksena ja kansan jallituksena.

– Kepu kaiketi luulee kansaa täysin höplästä vedettäväksi. Muuhun lopputulokseen ei voi tulla, kun puolue itse on ollut lähes koko sotienjälkeisen ajan – muutamaa harvaa katkosta lukuun ottamatta – hallitusvastuussa ja jopa päähallituspuolueena sekä pääosassa Pohjois-Suomen kunnista täydellisessä yksinvallassa, niin miksi ihmeessä näitä työpaikkoja ei ole jo luotu aika päiviä sitten?

”Samaa sumeilematonta silmänlumetta harjoitetaan kepu-vetoisissa kunnissakin”, totesi Kortesalmi.

– Keskustalla on koko kehitysalueiden kuntaverkossa ollut lähes täydellinen yksinvalta hoitaa asiat parhain päin. Useimmiten tukea ei ole tarvittu mistään muualta, mutta siinäpä se vika onkin: valta on ollut, mutta ei vastuuta eikä osaamista!

– Esimerkiksi meillä Kuusamossa on saneltu kaupunkistrategia, missä utopistiseksi tavoitteeksi on kirjattu muka 1000 uutta työpaikkaa, tilanteessa, missä vallitsee täydellinen pysähtyneisyyden tila. Vasaraa paukuttaa tosiasiassa vain vouti!

”Kepu-menolla tähän tilanteeseen on tultu eikä siitä päästä ulos kepulikonstein”, painotti Kortesalmi. ”Kepun vaalivoitto olisi Jytkyn sijaan Ketku”, Kortesalmi leukaili!

Uusimmat galluptulokset Kortesalmi sen sijaan otti vastaan tyytyväisyydellä. Tulosta tulee jo tilanteessa, missä puoluejohdon liikekannallepanokäsky on annettu ja joukkoja vasta ajetaan asemiin.

– Mitä saammekaan vielä aikaan, kun varsinaiseen vaalitaisteluun päästään käsiksi?

”Kreikan uutiset satavat nyt meidän laariimme, kun kansa näkee, että Perussuomalaiset ja Timo Soini ovat tukipakettien johdonmukaisessa vastustamisessa olleet koko ajan ainoana puolueena oikeassa”, totesi PS -järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi päivänpolitiikan puheenvuorossaan Kemin Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Paikallisyhdistyksen nettivastaavana aloittaa puolestaan kaupunginvaltuutettu Harri Tauriainen.

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Esko Särkelä. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Harri Tauriaisen.

Kemin Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia kuvassa vasemmalta paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajana jatkava Esko Särkelä, sihteerinä niin ikään jatkava Anneli Rantala, Kemin Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustajaehdokas, kaupunginvaltuutettu Harri Tauriainen ja Eila Tauriainen sekä Jarmo Tikkanen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kemin Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia kuvassa vasemmalta paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajana jatkava Esko Särkelä, sihteerinä niin ikään jatkava Anneli Rantala, Kemin Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustajaehdokas, kaupunginvaltuutettu Harri Tauriainen ja Eila Tauriainen sekä Jarmo Tikkanen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 2.2.2015

Marko Suomalainen jatkaa Pellon Perussuomalaisten sihteerinä

Varavaltuutettu, elinvoimalautakunnan jäsen Marko Suomalainen valittiin Pellon Perussuomalaisten sihteeriksi edelleen viime viikonvaihteessa pidetyssä paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Kokouksessa vieraili myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi piti käyttämässään puheenvuorossa keskustan vaaliohjelmaa 200 000 uudesta työpaikasta silkkana sumutuksena ja kansan jallituksena.

– Kepu kaiketi luulee kansaa täysin höplästä vedettäväksi. Muuhun lopputulokseen ei voi tulla, kun puolue itse on ollut lähes koko sotienjälkeisen ajan – muutamaa harvaa katkosta lukuun ottamatta – hallitusvastuussa ja jopa päähallituspuolueena sekä pääosassa Pohjois-Suomen kunnista täydellisessä yksinvallassa, niin miksi ihmeessä näitä työpaikkoja ei ole jo luotu aika päiviä sitten?

”Samaa sumeilematonta silmänlumetta harjoitetaan kepu-vetoisissa kunnissakin”, totesi Kortesalmi.

– Keskustalla on koko kehitysalueiden kuntaverkossa ollut lähes täydellinen yksinvalta hoitaa asiat parhain päin. Useimmiten tukea ei ole tarvittu mistään muualta, mutta siinäpä se vika onkin: valta on ollut, mutta ei vastuuta eikä osaamista!

– Esimerkiksi meillä Kuusamossa on saneltu kaupunkistrategia, missä utopistiseksi tavoitteeksi on kirjattu muka 1000 uutta työpaikkaa, tilanteessa, missä vallitsee täydellinen pysähtyneisyyden tila. Vasaraa paukuttaa tosiasiassa vain vouti!

”Kepu-menolla tähän tilanteeseen on tultu eikä siitä päästä ulos kepulikonstein”, painotti Kortesalmi. ”Kepun vaalivoitto olisi Jytkyn sijaan Ketku”, Kortesalmi leukaili!

Uusimmat galluptulokset Kortesalmi sen sijaan otti vastaan tyytyväisyydellä. Tulosta tulee jo tilanteessa, missä puoluejohdon liikekannallepanokäsky on annettu ja joukkoja vasta ajetaan asemiin.

– Mitä saammekaan vielä aikaan, kun varsinaiseen vaalitaisteluun päästään käsiksi?

”Kreikan uutiset satavat nyt meidän laariimme, kun kansa näkee, että Perussuomalaiset ja Timo Soini ovat tukipakettien johdonmukaisessa vastustamisessa olleet koko ajan ainoana puolueena oikeassa”, totesi PS -järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi päivänpolitiikan puheenvuorossaan Pellon Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Perussuomalaisten Pellon vaalipäälliköksi nimettiin Matti Buska ja varavaalipäälliköksi Pentti Lakkala. Paikallisyhdistyksen nettivastaavana aloittaa kansanedustajaehdokas Ari Södervall. Lisäksi yhdistyksen edustajaksi Perussuomalaisten Pellon valtuustoryhmään valittiin Matti Buska.

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin tuore kirkkovaltuutettu Matti Buska. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Pentti Lakkalan.

Samassa yhteydessä pidetyssä Perussuomalaisten Pellon valtuustoryhmän vuosikokouksessa ryhmäpuheenjohtajana valittiin jatkamaan kunnanvaltuutettu Jussi-Pekka Heinonen. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin niin ikään edelleen Pentti Lakkala ja sihteeriksi otettiin Marko Suomalainen.

Pellon Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta: paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Pentti Lakkala, varapuheenjohtajana jatkava Matti Buska, Arvo Romakkaniemi, Ari Södervall, Janne Ranta, valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkava Jussi-Pekka Heinonen ja sihteerinä jatkava Marko Suomalainen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Pellon Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta: paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Pentti Lakkala, varapuheenjohtajana jatkava Matti Buska, Arvo Romakkaniemi, Ari Södervall, Janne Ranta, valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkava Jussi-Pekka Heinonen ja sihteerinä jatkava Marko Suomalainen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 25.1.2015

Juha Antinkaapo jatkaa Tervolan PS -johdossa

Maanviljelijä, varavaltuutettu Juha Antinkaapo valittiin yksimielisesti edelleen Tervolan Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaksi paikallisyhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa viime viikonvaihteessa Tervolanhovissa.

Tervolan Perussuomalaisten kokouksessa vieraili Perussuomalaisten järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi kokousväelle puolueen uusimpia järjestökuulumisia. Kortesalmi totesi tyytyväisenä uusimman Talouselämän seikkaperäisen ja laajan mielipidetiedustelun ennakoivan Jytkyn pysymistä Perussuomalaisilla, sillä puolueen eduskuntaryhmän ennakoidaan säilyvän nykyisenkokoisena.

Kortesalmi piti myös Sipilän rahastomallia keinotekoisena keskustan kasvojenkohotuksena ja omien jälkien peittely-yrityksenä, koska puolue on ollut itse lähes yhtäjaksoisesti hallitusvastuussa ja pitkät ajat jopa päähallituspuolueena koko sotien jälkeisen ajan.

– Tosiasiallisesti keskusta itse kantaa päävastuun valtiontalouden rappiotilasta, kun lähes kaikki tuottava on ulosliputettu ja tuottavat valtionyhtiöt myyty kuin viimeisetkin siemenperunat laarin pohjalta.

Kortesalmi ennakoikin Perussuomalaisten saavan kaksi kansanedustajapaikkaa Lapista ja puolueen 2. varapuheenjohtajan, kansanedustaja Hanna Mäntylän olevan vahva nimi puolueen ministerilistassa.

Tervolan Perussuomalaisten muiksi hallituksen jäseniksi valittiin kunnanvaltuutettu, yrittäjä Kari Kontiokoski varalla eläkeläinen Arvo Peura ja vartija Sari Palokangas varalla eläkeläinen Harri Hänninen.

Paikallisyhdistyksen edustajaksi Perussuomalaisten Lapin piirin kokouksiin valittiin Kari Kontiokoski varalla Arvo Peura ja Sari Palokangas varalla Harri Hänninen.

Tervolan Perussuomalaisten toiminnantarkastajaksi valittiin Martti Lehtinen varalla Arja Järvinen.

Kokouksessa todettiin Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen toiminnan lähteneen vireästi liikkeelle, sillä puolentoista toimintavuoden aikana jäsenmäärä on yli nelinkertaistunut.

Samassa yhteydessä pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Kari Kontiokoski ja sihteeriksi Risto Järvinen.

Tervolan Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa etualalla vasemmalla kunnanvaltuutettu Kari Kontiokoski ja oikealla varavaltuutettu Juha Antinkaapo järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Tervolan Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa etualalla vasemmalla kunnanvaltuutettu Kari Kontiokoski ja oikealla varavaltuutettu Juha Antinkaapo järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 22.1.2015

Mika Mikkonen Rovaniemen varapuheenjohtajaksi – Muurolan lukiota ei tule lakkauttaa!

Rovaniemen perussuomalaisten hallitus ei hyväksy Muurolan lukion äkkilakkautusta. Mikäli siihen päädytään, merkitsee se Muurolan ja Ala-Kemijoen kylien kehityksen loppua.  Poliittinen kiehunta on saatava loppumaan ja lukion tulevaisuus taattua, perussuomalaiset vaativat.

–          Kyseessä on muutaman poliitikon itsekäs toiminta ja tukena hääräävien virkamiesten vallanhalu, paukauttaa perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mika Mikkonen.

–          On tehtävä asiallinen ja kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys ennen kuin mitään radikaalia tehdään, Mikkonen muistuttaa.

Perussuomalaisten puheenjohtajana toimii Matti Torvinen, varapuheenjohtajana Mika Mikkonen ja Pertti Sääskilahti sihteerinä. Taloudenhoitajaksi valittiin Ari Paldan.  Mikkonen on Rovaniemen vaalipäällikkö ja Kalervo Björkbacka Lapin piirin vaalijohtaja.

Rovaniemen Perussuomalaisten puheenjohtaja Matti Torvinen.

Rovaniemen Perussuomalaisten puheenjohtaja Matti Torvinen.

Rovaniemen Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mika Mikkonen.

Rovaniemen Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mika Mikkonen.

Rovaniemen Perussuomalaisten sihteeri Pertti Sääskilahti.

Rovaniemen Perussuomalaisten sihteeri Pertti Sääskilahti.

Rovaniemen Perussuomalaisten taloudenhoitaja Ari Paldan.

Rovaniemen Perussuomalaisten taloudenhoitaja Ari Paldan.

Kirjoitettu 19.1.2015

Milja Nikka jatkaa Kittilän Perussuomalaisten sihteerinä

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Milja Nikka valittiin Kittilän Perussuomalaisten sihteeriksi edelleen viime viikonvaihteessa pidetyssä paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Kokouksessa vieraili myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Kortesalmi totesi tyytyväisenä uusimman Talouselämän seikkaperäisen ja laajan mielipidetiedustelun ennakoivan Jytkyn pysymistä Perussuomalaisilla, sillä puolueen eduskuntaryhmän ennakoidaan säilyvän nykyisenkokoisena.

– Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia Lapissakin, sillä puolue jäi viime eduskuntavaaleissa hiiren hypyn päähän toisesta kansanedustajapaikasta.

Kortesalmi piti myös Sipilän rahastomallia keinotekoisena keskustan kasvojenkohotuksena ja omien jälkien peittely-yrityksenä, koska puolue on ollut itse lähes yhtäjaksoisesti hallitusvastuussa ja pitkät ajat jopa päähallituspuolueena koko sotien jälkeisen ajan.

– Tosiasiallisesti keskusta itse kantaa päävastuun valtiontalouden rappiotilasta, kun lähes kaikki tuottava on ulosliputettu ja tuottavat valtionyhtiöt myyty kuin viimeisetkin siemenperunat laarin pohjalta.

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuutettu Veikko Siitonen. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen kunnanvaltuutettu Tarmo Salosen.

Paikallisyhdistyksen edustajaksi Perussuomalaisten Kittilän valtuustoryhmään valittiin teknisen lautakunnan ja vapaan sivistyön jäsen Merja Vierelä.

Kittilän Perussuomalaisten hallitus hyväksyi järjestäytymiskokouksessaan seuraavan julkilausuman:

Kittilän Perussuomalaiset vaatii Pokan teiden talvikunnossapidon säilyttämistä kunnan vastuulla ainakin siihen saakka, kunnes Pohjois-Suomen hallinto-oikeus antaa asiasta tehtyihin valituksiin päätöksen.

Kittilän Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta Kyösti Häkkinen, paikallisyhdistyksen sihteerinä jatkava Milja Nikka, puheenjohtaja Tarmo Salonen, varapuheenjohtajaksi edelleen valittu Veikko Siitonen ja Arttu Papinaho järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kittilän Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta Kyösti Häkkinen, paikallisyhdistyksen sihteerinä jatkava Milja Nikka, puheenjohtaja Tarmo Salonen, varapuheenjohtajaksi edelleen valittu Veikko Siitonen ja Arttu Papinaho järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 19.1.2015

Eila Kivioja jatkaa Sodankylän Perussuomalaisten sihteerinä

Kunnanvaltuutettu, kirkkovaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Eila Kivioja valittiin Sodankylän Perussuomalaisten sihteeriksi edelleen viime viikonvaihteessa pidetyssä paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Kokouksessa vieraili myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Kortesalmi paheksui puheessaan Sipilän johtaman keskustan tapaa toimia omaksi edukseen, kun Lappajärven umpi-kepulainen kunta on sopivan sujuvasti pelastamassa vahvasti puolueomisteista Kylpylä Kivitippua veronmaksajien varoilla.

– Keskustan kasvojenkohotus on kovin keinotekoista, kun Sipilän kyltin takana lymyilevät vanhat tutut kepu-ketkut: Juhantalo, Väyrynen, Pekkarinen, Kääriäinen, Vanhanen… Hämmästyttävästi ainoastaan ex-kepu-puoluesihteeri Korhonen on lukittu häveliäästi perunakellariinsa!

Kortesalmi piti myös Sipilän rahastomallia keinotekoisena keskustan kasvojenkohotuksena ja omien jälkien peittely-yrityksenä, koska puolue on ollut itse lähes yhtäjaksoisesti hallitusvastuussa ja pitkät ajat jopa päähallituspuolueena koko sotien jälkeisen ajan.

– Tosiasiallisesti keskusta itse kantaa päävastuun valtiontalouden rappiotilasta, kun lähes kaikki tuottava on ulosliputettu!

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuutettu Juha Tiuraniemi. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen varavaltuutettu Orvo Suomisen.

Sodankylän Perussuomalaisten hallitus hyväksyi järjestäytymiskokouksessaan seuraavan julkilausuman:

Sodankylän Perussuomalaiset haluaa varmistaa vanhustenhuollon riittävän hoitajamitoituksen säilymisen kunnissa riittävän suurella sanktiolla mahdollisissa laiminlyöntitapauksissa.

Sodankylän Perussuomalaisten toimihenkilöt hallituksen järjestäytymiskokouksessa, kuvassa vasemmalta puheenjohtaja Orvo Suominen, sihteeri Eila Kivioja ja varapuheenjohtaja Juha Tiuraniemi järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Sodankylän Perussuomalaisten toimihenkilöt hallituksen järjestäytymiskokouksessa, kuvassa vasemmalta puheenjohtaja Orvo Suominen, sihteeri Eila Kivioja ja varapuheenjohtaja Juha Tiuraniemi järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 6.1.2015

Osmo Kammonen jatkaa Savukosken Perussuomalaisten puheenjohtajana

Savukoskella Perussuomalaisten paikallisosasto on valinnut yhdistyksen puheenjohtajaksi Osmo Kammosen. Osmo Kammonen on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana myös vuonna 2014. Järjestäytymiskokouksessa valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Jarmo Luosujärvi, hallituksen jäseneksi Eino Karvonen ja sihteeriksi/rahastonhoitajaksi Päivi Ikäläinen.

Puheenjohtajaksi valittiin vuodelle 2015 Osmo Kammonen.

Puheenjohtajaksi valittiin vuodelle 2015 Osmo Kammonen.

Kirjoitettu 6.1.2015

Teija Tarkiainen jatkaa Simon Perussuomalaisten sihteerinä

Toimistosihteeri Teija Tarkiainen valittiin Simon Perussuomalaiset ry:n sihteeriksi edelleen paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa, mikä pidettiin Simossa 5.1.

Kokouksessa oli paikalla myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Kortesalmi paheksui puheessaan Sipilän johtaman keskustan tapaa toimia omaksi edukseen, kun Lappajärven umpi-kepulainen kunta on sopivan sujuvasti pelastamassa vahvasti puolueomisteista Kylpylä Kivitippua veronmaksajien varoilla.

– Oma suu on aina kepulle lähempänä kuin kontin suu. On hämmästyttävää, jos Suomen kansa haluaa kunnallisen kepu-helvetin laajenemista eduskuntavaaleissa myös kaupunkeihin!

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuutettu, monitoimikoneenkuljettaja Sami Puotiniemi. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Terho Korpikosken, joka on myös puolueen kansanedustajaehdokkaana.

Samassa yhteydessä pidetty Perussuomalaisten Simon valtuustoryhmän vuosikokous valitsi ryhmäpuheenjohtajakseen edelleen Terho Korpikosken, varapuheenjohtajaksi SamiPuotiniemenja sihteeriksi Tuomo Böökin.

Valtuustoryhmän toimintakertomuksessa vuodelta 2014 todettiin puolueen valtuustoryhmän toimineen aloitteellisesti.

Simon Perussuomalaisten hallitus hyväksyi järjestäytymiskokouksessaan seuraavan julkilausuman:

Simon Perussuomalaiset kantaa huolta vilkasliikenteisen Eurooppatie E4:n liikenneturvallisuudesta. Liikennemäärät edellyttäisivät moottoritieyhteyden rakentamista koko matkalle Oulusta Kemiin saakka. Raha ei voi olla ongelmana, kun kerran sitä piisaa jaettavaksi Etelä-Eurooppaan asti! Nyt olisi korkea aika ryhtyä kantamaan vastuuta myös omasta kansasta ja kantaväestöstä.

Simon Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta kansanedustaehdokas Terho Korpikoski, järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, kunnanvaltuutettu Sami Puotiniemi, varavaltuutettu Janne Järnfors, kunnanvaltuutettu Tuomo Böök, järjestöaktiivi Jorma Peltoniemi ja paikallisyhdistyksen sihteeri Teija Tarkiainen sekä varavaltuutettu Jouko Silvennoinen.

Simon Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta kansanedustaehdokas Terho Korpikoski, järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, kunnanvaltuutettu Sami Puotiniemi, varavaltuutettu Janne Järnfors, kunnanvaltuutettu Tuomo Böök, järjestöaktiivi Jorma Peltoniemi ja paikallisyhdistyksen sihteeri Teija Tarkiainen sekä varavaltuutettu Jouko Silvennoinen.

Kirjoitettu 6.1.2015

Jouko Pernu Raunuan Perussuomalaisten sihteeriksi

Kunnanvaltuutettu, maatalouslomittaja Jouko Pernu valittiin Ranuan Perussuomalaiset ry:n sihteeriksi paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa, mikä pidettiin Ranualla 5.1.

Kokouksessa oli paikalla myös Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka kertoi puolueen eduskuntavaalivalmisteluista sekä otti heti tuoreeltaan kantaa päivänpolttamiin poliittisiin kysymyksiin.

Kortesalmi paheksui puheessaan Sipilän johtaman keskustan tapaa toimia omaksi edukseen, kun Lappajärven umpi-kepulainen kunta on sopivan sujuvasti pelastamassa vahvasti puolueomisteista Kylpylä Kivitippua veronmaksajien varoilla.

– Oma suu on aina kepulle lähempänä kuin kontin suu. On hämmästyttävää, jos Suomen kansa haluaa kunnallisen kepu-helvetin laajenemista eduskuntavaaleissa myös kaupunkeihin!

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin sekatyömies Pekka Karjalainen. Yhdistyksen syyskokous on jo aikaisemmin valinnut kuluvalle vuodelle puheenjohtajakseen kunnanvaltuutettu, yrittäjä Janne Niemelän.

Samassa yhteydessä pidetty Perussuomalaisten Ranuan valtuustoryhmän vuosikokous valitsi ryhmäpuheenjohtajakseen edelleen Jouko Pernun. Kokouksessa esitetyssä valtuustoryhmän vuoden 2014 toimintakertomuksessa todettiin puolueen valtuustoryhmän kaksinkertaistuneen Parempi Ranua -ryhmän Jouko Pernun siirryttyä alkuvuodesta Perussuomalaisten valtuustoryhmään.

Ranuan Perussuomalaisten hallitus hyväksyi järjestäytymiskokouksessaan seuraavan julkilausuman:

Ranuan Perussuomalaiset edellyttää kunnalta pikaisia toimenpiteitä työllistämisyksikön perustamiseksi paikkakunnalle alati kasvan työttömyyden torjumiseksi. Kunta ei pysty korjaamaan työllisyystilannetta yksinään, vaan siihen työhön on saatava mukaan kaikki tahot.

Ranuan Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittu Pekka Karjalainen, sihteeriksi otettu Jouko Pernu ja puheenjohtaja Janne Niemelä järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Ranuan Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen osanottajia, kuvassa vasemmalta paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittu Pekka Karjalainen, sihteeriksi otettu Jouko Pernu ja puheenjohtaja Janne Niemelä järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 3.1.2015

Perussuomalaisten Lapin piiri ry hallituksen järjestäytymiskokous 3.1.2015 Rovaniemi

Julkaisuvapaa Lapin Perussuomalaisten piirin tiedote 3.1.2015

 

Jytky uhkaa sulaa Jymäytykseksi

Perussuomalaisten Lapin piiri pelkää että Jytky 2011 sulaa keskustan Jymäytykseksi 2015. Estääkseen kansan Jymäytyksen perussuomalaiset käynnistävät tehokampanjan kevään vaaleihin, ”Lapin ihmisen puolesta.” Persujen mukaan on tärkeää saada kansa tajuamaan, että kaikki on kuten neljä vuotta sitten, mutta perussuomalaiset voivat muuttaa suunnan.

Neljä vuotta sitten tajuttiin että kuusikymmentä vuotta vallassa ollut keskusta ei muuta tai muutu mitenkään. Samat vanhat koplaukset ja kotiinpäinveto jatkui ja jatkuu, perussuomalaisten Lapin piirihallitus katsoo.

Keskustan vahakabinetti Jymäyttää ja odottaa, että se pääsee jatkamaan ministerinä samaa rataa kuin kahdeksan vuotta sitten. Samat ministeri-kasvot jotka loivat Lappia köyhdyttävän Kaivoslain, ryvettivät Kainuun Talvivaaran tai loivat Kehittyvien Maakuntien rahatukikananavat ovat nyt palaamassa valtaan. Tätäkö kansa siis haluaa, kysyvät perussuomalaiset.

Persujen piirihallitus ennustaa, että jos perussuomalaiset häviävät vaalit, silloin on edessä sama vanha meno.

Järjestymiskokouksen pitänyt Lapin piirinhallitus valitsi puheenjohtajansa Jyrki Savikujan varamiehiksi Harri Tauriainen Kemistä, Matti Torvinen Rovaniemeltä ja Tarmo Salonen Kittilästä.

 

Jyrki Savikuja

Perussuomalaisten Lapin piiri ry

Puheenjohtaja

p. 040-5110557

jyrki.savikuja@nullpp.inet.fi

 


 

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n henkilövalinnat järjestäytymiskokouksessa 3.1.2015 Rovaniemellä.

1. varapuheenjohtaja Harri Tauriainen, Kemi
p. 040 7266842
harri.tauriainen@nullgmail.com

2. varapuheenjohtaja Matti Torvinen, Rovaniemi
p. 0400 822872
matti.torvinen@nulllexlappia.fi

3. varapuheenjohtaja Tarmo Salonen, Kittilä
p. 0400 936559
tarmo.salonen@nullsahko-tarmo.inet.fi

piirisihteeri Kaisa Juuso, Tornio
p. 044 5757758
kaisa.juuso@nulltornio.fi

taloudenhoitaja Johanna Aarnio-Keinänen, Tornio
p. 040 5471274
jaarnio@nulljippii.fi

nettivastaava Mika Mikkonen, Rovaniemi
p. 0400 723835
mikamikkonenpalaute@nullgmail.com

Kuva Perussuomalaisten Lapin piirin järjestäytymiskokouksesta. Edessä keskellä komeilee piirin puheenjohtaja Jyrki Savikuja.

Kuva Perussuomalaisten Lapin piirin järjestäytymiskokouksesta. Edessä keskellä komeilee piirin puheenjohtaja Jyrki Savikuja.

Kirjoitettu 16.12.2014

Ismo Manninen jatkaa Utsjoen PS -johdossa

Utsjoen Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous, mikä pidettiin 15.12. Karigasniemellä valitsi yksimielisesti kunnanvaltuutettu, yrittäjä Ismo Mannisen jatkamaan edelleen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Perussuomalaisten kokouksessa vieraili puolueen Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, joka selvitteli kokousväelle puolueen eduskuntavaalivalmisteluja.

Kortesalmi totesi puolueella olevan nyt hyvät mahdollisuudet kahteen kansanedustajapaikkaan Lapissa.

– Mikäli puolue nousee vaalien jälkeen hallitusvastuuseen, Perussuomalaisten lappilaisella kansanedustajalla ja puolueen 2. varapuheenjohtajalla Hanna Mäntylällä on erinomaiset mahdollisuudet nousta myös ministeriksi.

Kortesalmen mukaan pohjoisen riittävä edustus puolueessa on turvattava.

Utsjoen Perussuomalaisten hallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi seuraavat jäsenet: eläkeläinen Osmo Roivas varalla eläkeläinen Antti Rasmus, autonkuljettaja Mauri Laiti varalla siistijä Aarne Guttorm ja myyjä Laura Reunanen varalla toimistotyöntekijä Terttu Manninen.

Paikallisyhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Niilo J. Rasmus, varalla Vesa Helander.

Piirikokousedustajiksi valittiin: Ismo Manninen varalla Mauri Laiti, Osmo Roivas varalla Aarne Guttorm ja Terttu Manninen varalla Kirsi Halonen sekä Laura Reunanen varalla Marjatta Eklund.

Utsjoen Perussuomalaiset ry:n syyskokous hyväksyi kokouksessaan seuraavan julkilausuman:

Utsjoen väkiluvun kääntäminen kasvu-uralle edellyttää sopivankokoisten edullisten vuokra-asuntojen tarjontaa niin sanottuun ensiasuntokäyttöön sekä paluumuuttajien että Norjassa työskentelevien tarpeisiin. Erityisesti nuorille lapsiperheille rajapitäjä voi tarjota kilpailukykyisen asuinpaikan verrattuna muuttoon ulkomaille asti.

Kuvassa vasemmalla Utsjoen Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaksi edelleen valittu kunnanvaltuutettu Ismo Manninen vierellään paikallisyhdistyksen sihteeri Laura Reunanen.

Kuvassa vasemmalla Utsjoen Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaksi edelleen valittu kunnanvaltuutettu Ismo Manninen vierellään paikallisyhdistyksen sihteeri Laura Reunanen.

Utsjoen Perussuomalaisten syyskokousosanottajia, kuvassa etualalla vasemmalta: Terttu Manninen, Kirsi Halonen, Osmo Roivas, Marjatta Eklund ja Mauri Laiti, takana vasemmalta yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen valittu Ismo Manninen ja yhdistyksen sihteeri Laura Reunanen.

Utsjoen Perussuomalaisten syyskokousosanottajia, kuvassa etualalla vasemmalta: Terttu Manninen, Kirsi Halonen, Osmo Roivas, Marjatta Eklund ja Mauri Laiti, takana vasemmalta yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen valittu Ismo Manninen ja yhdistyksen sihteeri Laura Reunanen.

Kirjoitettu 13.12.2014

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n hallituksen 2015 järjestäytymiskokous

KOKOUSKUTSU

Perussuomalaisten Lapin piiri ry:n hallituksen 2015 järjestäytymiskokous
Aika: Lauantai 3.1.2015 klo 12 Rovaniemellä
Paikka: Ounasvaaran Pirtit / Takasali
Osoite: Antinmukka, 96600 Rovaniemi

KÄYTTÄKÄÄ KIMPPAKYYTEJÄ!
KOKOUKSESSA TARJOILLAAN KAHVIT KLO 13 SUOLAISEN KERA!
JOS ETTE PÄÄSE KOKOUKSEEN, NIIN TOIMITTAKAA KUTSU HENKILÖKOHTAISELLE VARAEDUSTAJALLENNE!
NE, JOTKA EIVÄT KUULU SÄHKÖPOSTIJAKELUN PIIRIIN SAAVAT KUTSUN PIAKKOIN KIRJEITSE!

Kirjoitettu 2.12.2014

Lapin piirin sääntömääräisen syyskokouksen valinnat 29.11.2014

Perussuomalaiset Lapin piirin syyskokous pidettiin 29.11.2014 Sodankylässä. Puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Jyrki Savikuja Keminmaasta. Piirihallitukseen valittiin  Inari Kauko Mikkonen, Kemi Harri Tauriainen, Kemijärvi Tuomas Kalliokoski, Keminmaa Jukka Glader, Kittilä Tarmo Salonen, Kolari Irja Hanschmidt, Pelkosenniemi Kari Keto, Pello Arvo Romakkaniemi, Posio Paavo Mursu, Ranua Janne Niemelä, Salla Pertti Aska, Savukoski Osmo Kammonen, Simo Terho Korpikoski, Sodankylä Eila Kivioja, Rovaniemi Matti Torvinen, Tervola Juha Antinkaapo, Tornio Johanna Aarnio-Keinänen, Tornionjokilaakso Lauri Sainmaa.

Puheenjohtaja Hanna Mäntylä

Puheenjohtaja Hanna Mäntylä

Monia Matikainen kiitti Hanna Mäntylää kuluneesta vuodesta.

Monia Matikainen kiitti Hanna Mäntylää kuluneesta vuodesta.

Kokousväkeä riitti Sodankylässä.

Kokousväkeä riitti Sodankylässä.

Kuvassa puheenjohtaja kilvassa olleet Harri Tauriainen (vas), Jyrki Savikuja ja Juhani Keinänen.

Kuvassa puheenjohtaja kilvassa olleet Harri Tauriainen (vas), Jyrki Savikuja ja Juhani Keinänen.

Kirjoitettu 24.11.2014

Esa Kangas jatkaa Kemijärven PS -johdossa

Kaupunginvaltuutettu, valtuuston 2. varapuheenjohtaja Esa Kangas valittiin yksimielisesti edelleen Kemijärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaksi paikallisyhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 18.11.

Kemijärven Perussuomalaisten kokouksessa vieraili Perussuomalaisten järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi Kuusamosta, joka kertoi kokousyleisölle ajankohtaisia puoluekuulumisia.

Kemijärven Perussuomalaisten muiksi hallituksen jäseniksi valittiin kaupunginvaltuutettu Tiina Niemimuukko varalla kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Kyösti Sipovaara ja kaupunginvaltuutettu Tuomas Kalliokoski varalla varavaltuutettu Antero Ylätalo.

Kemijärven Perussuomalaiset päätti esittää edustajakseen puolueen Lapin piirin piirihallitukseen valittavaksi Tuomas Kalliokoski, varalla Esa Kangas.

Paikallisyhdistyksen edustajaksi piirin kokouksiin valittiin kaupunginvaltuutettu, kansanedustajaehdokas Jaana Hannola varalla Antero Ylätalo, Kyösti Sipovaara varalla Esa Kangas ja Tuomas Kalliokoski varalla Tiina Niemimuukko.

Paikallisyhdistyksen hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa päätettiin osallistua Kemijärven kevät- ja syysmarkkinoille.

Kemijärven Perussuomalaisten toiminnantarkastajaksi valittiin Pirita Nenonen.

Kemijärven Perussuomalaisten syyskokoukseen oli kerääntynyt jäseniä innokkaaseen keskusteluun muun muassa paikallispolitiikasta. Erityisesti kouluverkkoasiasta oltiin sitä mieltä, että opetuksen taso ei saa laskea nykyisestä.

Sote-kysymyksessä kiinnitettiin huomiota perusterveydenhoitoon ja erityisesti panostamiseen ennaltaehkäisevään työhön. Palvelujen saatavuus Kemijärvellä on turvattava.

Kemijärven Perussuomalaisten syyskokousosanottajia kuvassa vasemmalta Kyösti Sipovaara, Tiina Niemimuukko, Esa Kangas, Tuomas Kalliokoski ja Antero Ylätalo järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kemijärven Perussuomalaisten syyskokousosanottajia kuvassa vasemmalta Kyösti Sipovaara, Tiina Niemimuukko, Esa Kangas, Tuomas Kalliokoski ja Antero Ylätalo järjestösihteeri Joukamo Kortesalmen kuvaamana.

Kirjoitettu 18.11.2014

Terho Korpikoski jatkaa Simon PS -johdossa

Kunnanvaltuutettu, kone- ja laiteasentaja Terho Korpikoski valittiin yksimielisesti edelleen Simon Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaksi paikallisyhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa viime viikonvaihteessa.

Simon Perussuomalaisten kokouksessa vieraili Perussuomalaisten järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi Kuusamosta, joka kertoi kokousyleisölle ajankohtaisia puoluekuulumisia.

Simon Perussuomalaisten muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Jorma Peltoniemi, varalla Janne Järnfors, Teija Tarkiainen varalla Sirpa Piiroinen, Tuomo Böök, varalla Martti Lahti ja Jouko Silvennoinen, varalla Aarto Määttä sekä Sami Puotiniemi, varalla Sirkka Liiten.

Simon Perussuomalaiset päätti esittää edustajakseen puolueen Lapin piirin piirihallitukseen valittavaksi Terho Korpikosken, varalla Tuomo Böök.

Paikallisyhdistyksen edustajaksi piirin kokouksiin valittiin Terho Korpikoski, varalla Jorma Peltoniemi, Tuomo Böök, varalla Janne Järnfors, Jouko Silvennoinen, varalla Aarto Määttä ja Sami Puotiniemi, varalla Sirpa Piiroinen sekä Teija Tarkiainen, varalla Susanna Puotiniemi.

Paikallisyhdistyksen hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa päätettiin tehostaa jäsenhankintaa entisestään, minkä tukemiseksi luovuttiin jäsenmaksusta. Perussuomalaiset päättivät osallistua omalla PS -teltalla ensi kesänä Nousulohimarkkinoille ja Simon nahkiaismarkkinoille edelliskesän hyvien kokemusten perusteella.

Simon Perussuomalaisten toiminnantarkastajaksi valittiin Sari Kokko, varalla Pirita Nenonen.

Simon Perussuomalaisten syyskokoukseen oli kerääntynyt tuvan täydeltä jäseniä. Kokouksessa virisi vilkas keskustelu ajankohtaisista asioista, mistä kokous hyväksyi seuraavan julkilausuman:

Simon Perussuomalaiset ry:n syyskokous edellyttää tuulivoimayhtiöltä avoimuutta sekä korjaamisvastuuta tuulimyllyjen aiheuttamasta häiriöstä radio- ja tv-liikenteelle.

Simon Perussuomalaisten syyskokous keräsi tuvan täydeltä kokousväkeä. Kuvassa takana vasemmalla järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi ja keskellä takana paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen valittu kansanedustajaehdokas Terho Korpikoski.

Simon Perussuomalaisten syyskokous keräsi tuvan täydeltä kokousväkeä. Kuvassa takana vasemmalla järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi ja keskellä takana paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen valittu kansanedustajaehdokas Terho Korpikoski.

Kirjoitettu 17.11.2014

Johanna Aarnio-Keinänen puheenjohtajaksi Torniossa

Tornion Perussuomalaiset ry:n julkilausuma: Tornion Perussuomalaiset pitivät syyskokouksen Tornion Prännärissä 16.11.2014.
Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Johanna Aarnio-Keinänen. Kokouksessa oli runsas osallistuminen ja yhdistyksen ensimmäinen naispuheenjohtaja valittiin äänestyksellä selvällä äänimäärällä.
Uuden hallituksen jäseniä ovat: Marko Koivisto, Juhani Keinänen, Jari Sainmaa, Kaisa Juuso ja Visa Riskilä. Kansanedustaja Hanna Mäntylä myös osallistui kokoukseen ja valoitti Perussuomalaisten tulevaisuuden näkymiä.
Tornion Perussuomalaiset ovat vakuuttuneita, että tulevissa eduskuntavaaleissa keväällä 2015 Lappiin saadaan 2 perussuomalaista kansanedustajaa.

Johanna Aarnio-Keinänen

Johanna Aarnio-Keinänen

Kirjoitettu 10.11.2014

Piiri nimesi kolme eduskuntavaaliehdokasta lisää

Tiedote
Julkaisuvapaa
Perussuomalaiset nimesivät uusia eduskuntavaaliehdokkaita
Perussuomalaisten Lapin piirihallitus nimesi viikonloppuna Kemissä pidetyssä kokouksessaan eduskuntavaaliehdokkaiksi Irja Hanschmidtin Kolarista, Jaana Hannolan Kemijärveltä sekä Terho Korpikosken Simosta.
Lisätiedot
Hanna Mäntylä
P. 0505120497
Kirjoitettu 10.11.2014

Perussuomalaiset Lapin piiri syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 29.11.2014 klo 13.00 Sodankylässä, Hotelli Sodankylä.
Käsitellään sääntömääräiset sekä muut esille tulevat asiat. Piirihallitus kokoontuu klo 10.00. Ennen syyskokousta kaikille piirikokousedustajille ruokailu klo 12.00 alkaen. Tervetuloa!

Kirjoitettu 5.11.2014

Tarmo Salonen jatkaa Kittilän PS -johdossa

Kokouksen alussa paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustajaehdokas ja kunnanvaltuutettu Tarmo Salonen käsitteli Kittilän ajankohtaisia paikallispoliittisia kysymyksiä todeten muun muassa kunnanjohtajan menettäneen tyystin poliitikkojen luottamuksen.

Kittilän Perussuomalaiset ry piti syyskokouksensa Hotelli Kittilässä lauantaina 1.11. Kokouksen puheenjohtajana toimi kunnanvaltuutettu Tarmo Salonen ja sihteerinä kunnanvaltuutettu Milja Nikka. Tilaisuuteen oli saapunut Perussuomalaiset rp:n Pohjois-Suomen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi Kuusamosta kertomaan ajankohtaisia poliittisia kuulumisia.

Kortesalmi ihmetteli kokousväelle sitä kepu-lynkkausta, minkä kohteeksi Sipilä-uutisoinnin suorittanut toimittaja joutui.

– Ilmeisesti keskustajohtoisten kuntien kepu-virkamieskaartin karsimista ei kuitenkaan puolueen kenttäkoneisto kakistelematta niellyt. Vihreiden värisuorien tuoma taloudellinen hyöty ilmeisesti ajoi ohi kansantaloudellisen välttämättömyyden.

”Sipilä joutuikin siten selittelemään sanomisiaan sopivammiksi, jotta kepu-virkamiehistä ei muodostuisi kepu-vihamiehiä”, kiteytti Kortesalmi.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen yksimielisesti Tarmo Salonen.

Kittilän Perussuomalaisten hallitukseen valittiin: Milja Nikka, varalla Toni Kenttälä, Merja Vierelä, varalla Kyösti Häkkinen ja Veikko Siitonen, varalla Erkki Kivilahti sekä Arttu Papinaho, varalla Heikki Hettula.

Paikallisyhdistyksen edustajiksi Perussuomalaisten Lapin piirin kokouksiin valittiin: Tarmo Salonen, varalla Toni Kenttälä, Milja Nikka, varalla Annikki Autti, Merja Vierelä, varalla Anniina Kärki, Veikko Siitonen, varalla Terho Heikkinen, Arttu Papinaho, varalla Erkki Ylitörmänen, Heikki Hettula, varalla Tero Kujala ja Erkki Kivilahti, varalla Anssi Mäkinen sekä Kyösti Häkkinen, varalla Jonne Lompolo.

Kittilän Perussuomalaiset ry:n edustajaksi Perussuomalaisten Lapin piirin piirihallituksen jäseneksi päätettiin esittää valittavaksi Tarmo Salonen, varalla Merja Vierelä.

Kokouksessa todettiin tyydytyksellä paikallisyhdistyksen jäsenmäärän peräti kolmenkertaistuneen vajaan vuoden aikana. Kokous hyväksyi myös vahvasti eduskuntavaalipainotteiset toimintasuunnitelman ja talousarvion ensi vuodelle.

Kittilän Perussuomalaiset ry:n syyskokousosanottajia, kuvassa vasemmalta:  Arttu Papinaho, Veikko Siitonen, Merja Vierelä, Milja Nikka, Tarmo Salonen, Joukamo Kortesalmi, Kyösti Häkkinen, Erkki Kivilahti ja Heikki Hettula

Kittilän Perussuomalaiset ry:n syyskokousosanottajia, kuvassa vasemmalta: Arttu Papinaho, Veikko Siitonen, Merja Vierelä, Milja Nikka, Tarmo Salonen, Joukamo Kortesalmi, Kyösti Häkkinen, Erkki Kivilahti ja Heikki Hettula

Kirjoitettu 16.10.2014

Lapin piirin syyskokous siirretty!

Lapin piirin syyskokous on siirretty!

17.10.2014 ilmestyvässä Perussuomalaiset -lehdessä ilmoitettua Lapin piirin syyskokousta 9.11.2014 ei ole.

Kirjoitettu 29.8.2014

Mäntylä: Hallitus täysin pihalla tavallisen kansan arjesta ja Suomen tilanteesta

Tiedote
Julkaisuvapaa

Mäntylä: Hallitus täysin pihalla tavallisen kansan arjesta ja Suomen tilanteesta

Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Mäntylä ilmaisee syvän pettymyksensä hallituksen budjettiriihen annista. Hänen mukaansa alueellinen ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus sekä kyky pitkäjänteisiin talouden kannalta merkittäviin päätöksiin jäivät jälleen kerran uupumaan.

– Lapsilisiin kehitetty kompensaatiomalli on suuri kupla. Se on vain uusi määräaikainen järjestelmä, joka luultavimmin lisää vain kustannuksia, ja jolla ei ole mitään merkitystä ihmisten arjessa selviämisen helpottamiseen. Surullisinta on ettei se edes koske kaikista pienituloisimpia perheitä. Sama koskee eläkeläisille annettavaa verohelpotusta. Sen vaikutus – arviolta huimat 7 euroa – on pelkkä vitsi, kun elinkustannukset kasvavat moninkertaisesti. On vaikea ymmärtää kuinka hallitus kehtaa puhua itsestään suomalaisten hyvinvoinnin tukijoina hymyssä suin, kun tehdään vain kurjistamistoimia joilla lisätään köyhyyden kasvua. Tämä hallitus on täysin pihalla tavallisten ihmisten arjesta.

Suuret rakennemuutokset jäivät edelleen tekemättä ja hallitukselta petti jälleen rohkeus Mäntylän mukaan.

– Esimerkiksi paljon puhuttu kuntien tehtävärakenteen purku jäi toteutumatta. Suomi on ajautumassa todella vakavaan taloudelliseen kriisiin, kuten useat asiantuntijat ovat pitkään varoittaneet. Työttömyys kasvaa, talouskasvu on surkeaa. Sosiaaliturvamenojen kasvua on pian vaikea hallita ilman rajuja heikennyksiä puhumattakaan muista yhteiskunnallisista ja kansantaloudellisista vaikutuksista.

Mäntylän mukaan alueellisesti tarkastellen Lappi jäi jälleen kerran nuolemaan näppejään.

– Jälkeen kerran nähtiin, että Lapin kipeästi tarvitsemat investoinnit jäivät toteutumatta. Erityisen pettynyt olen ”Lapin ystäväksi” mainostetun ministeri Rinteen suhtautumiseen maakuntaamme, sekä ministeri Risikon lupausten pettämiseen Soklin radan osalta. Suuret puheet jäivät vaille tekoja, ja sadat uudet suorat ja välilliset työpaikat toteutumatta. Elinkeinoelämän ja koko Lapin kannalta Soklin hanke olisi ollut elintärkeä.

Lisätiedot
Hanna Mäntylä
p. 0505120497

Kirjoitettu 25.8.2014

Lapin perussuomalaiset vaativat Risikkoa lunastamaan lupauksensa Lapille

Tiedote

Julkaisuvapaa

Lapin perussuomalaiset vaativat Risikkoa lunastamaan lupauksensa Lapille

 

Perussuomalaisten Lapin piirin piirihallitus on tänään kokouksessaan nimennyt lisää eduskuntavaaliehdokkaita. Nimetyiksi tulivat Pellosta Ari Södervall, Rovaniemeltä Jouko Lampela ja Liisa Mariapori sekä Torniosta Hanna Mäntylä.

 

Perussuomalaiset ottivat kokouksessaan voimakkaasti kantaa myös Soklin rata-asiaan. He vaativat määrärahan osoittamista budjettiriihessä hankkeen aloittamiseksi, ja ministeri Risikkoa lunastamaan lupauksensa Lapille. Perusuomalaiset katsovat, että asiassa ei voi enää aikailla yhtään. He muistuttavat, että hankkeen suorat ja välilliset myönteiset vaikutukset olisivat huomattavat koko Lapille. Erityisesti Itä-Lapin tulevaisuuden kannalta hankkeen aloitus on välttämätön.

 

Tievaihtoehtoa perussuomalaiset eivät pidä miltään osin realistisena vaihtoehtona vaan katsovat sen olevan paitsi ekologisesti, turvallisuustekijöiltään ja taloudellisesti kestämätön vaihtoehto.  

 

Perussuomalaiset myös katsovat, että Sallan Kelloselän kohdalta rakennettava yhteys Venäjälle palvelisi koko Lapin teollisuutta mutta hyödyttäisi myös muuta elinkeinoelämää.

 

Lisätiedot:

Hanna Mäntylä

p. 050 512 0497

Kirjoitettu 28.6.2014

Perussuomalaisilta Lappiin ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat

Perussuomalaisten Lapin piirin yleinen kokous on asettanut tänään ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat jäsenäänestyksen tuloksen perusteella. Ehdokkaiksi on nimetty Harri Tauriainen Kemistä, Tarmo Salonen Kittilästä sekä Liisa Helin, Jarmo Juntunen, Pirita Nenonen ja Matti Torvinen Rovaniemeltä. Ehdokaslistaa täydennetään syksyn mittaan. Kansanedustaja Hanna Mäntylä on luvannut ilmoittaa jatkoaikeistaan elokuun aikana.

Kokouksessa käsiteltiin myös piirin eduskuntavaalitavoitteita. Kansanedustaja Hanna Mäntylä piti poliittisen tilannekatsauksen, ja kertoi syntyneestä sote – ratkaisusta. Mäntylä on parlamentaarisen sote-ohjausryhmän jäsen.

Lisätietoja

Hanna Mäntylä

p. 050 512 0497

Kirjoitettu 4.6.2014

Ylimääräinen yleiskokous 28.6.2014 Rovaniemellä

Perussuomalaisten Lapin piiri ry järjestää ylimääräisen yleiskokouksen la 28.6.2014 klo 11 Rovaniemellä, paikkana Ounasvaaran Pirtit.Eduskuntavaaliehdokkaita koskeva jäsenäänestys järjestetään 9.6.-22.6.2014.

Piirijärjestö järjestää ylimääräisen yleisen kokouksen tulostenlaskennan jälkeen, jolloin asetetaan jäsenäänestyksen tuloksella saadut ehdokkaat.

Kirjoitettu 2.6.2014

Lapin piirihallituksen kokous 8.6.2014 Rovaniemellä

Lapin Perussuomalaisten piirihallitus pitää kokouksen su 8.6.2014 klo 11 alkaen Rovaniemellä, Hotelli Rantasipi Pohjanhovissa (os. Pohjanpuistikko 2).